L’MAGNÍFICA AVENTURA DE RICHARD ADAMS

Per què algunes projectes mestres desapareixen en l’abisme de la literatura oblidada? Més de 5 milions de vendes, 70 setmanes en el cim de les llistes del Sunday Times i, tot i això, si li qüestions al teu veí del costat si ha llegit Watership Down de Richard Adams, la possibilitat que respongui no és més gran que la possibilitat que un sandvitx caigui en el costat dret. Davant d’aquesta injustícia, Éditions Monsieur Toussaint Louverture va decidir tornar a posar la més famosa guarnició de la literatura a la seva vella glòria reeditant la novel·la en 2016, 40 anys després de la seva primera publicació (1972, Londres).

Watership-down-richardadams-abracadabooks

ALS CONILLS DEL VAIXELL D’AIGUA.

És en els matolls de verds i idíl·liques llomes on algunes vegades s’amaguen les amenaces més aterridores. És també on tindrà lloc aquesta vibrant odissea de valor, lleialtat i supervivència.

Liderats pel valerós Hazel i el sorprenent Fyveer, un grapat de valents homes van triar escapar de la ineludible destrucció de les seves llars. Premonicions, entremaliadures i llegendes guiaran a aquests herois davant els centenars de contrincants que els aguaiten, i potser els permetran sobrepassar les proves que els separen de la seva terra promesa, Watership Down. Però l’aventura veritablement acabarà allà?

EL LLEGAT DE RICHARD ADAMS.

Obsolet integrant de la Real Força Aèria al llarg de la Segona Guerra Mundial, mà dreta del Ministeri d’Agricultura, llicenciat en Història per Oxford, Richard Adams no es trobava predisposat a una carrera com a escriptor. Va ser a l’edat de 52 anys que aquest pare anglès va escriure la seva primera novel·la, la narració de conillets que es van anar a apoderar-se un nou lloc de vida. Aquesta història inventada per a les seves filles es convertirà en un dels 25 llibres més venuts de tot el món.

Aquesta història mítica i intemporal ha commogut els que llegeixen, alts i baixos, fins al cor. De la seva formació victoriana, Richard Adams conservarà les referències clàssiques de les tragèdies gregues, Shakespeare i moltes altres. Tant és així que Watership Down pot considerar l’Eneida dels conills. El creador aconsegueix capturar la nostra atenció amb una narració grandiosa i un increïble sentit de suspens.

Encara confusa a l’inici -és una història de conills, recordemos-, l’aventura d’aquests petits éssers fa vibrar a nosaltres els records de contes i mites mil·lenaris. Com ha dit Richard Adams, la teoria de Joseph Campbell sobre el Mite Universal el va fascinar i va ser l’inici rector de la seva crònica … Així com George Lucas s’inspiraria 4 anys després per a la Guerra de les Galàxies. Tot i que els herois d’aquesta aventura són petits animals, vam aconseguir veure’ns a nosaltres en ells.

Usant arquetips mítics, Richard Adams s’afirma que el lector aconsegueixi identificar-se amb els seus individus, un element clau que fa apassionant la lectura d’aquesta novel·la. Desitgem entendre què passarà amb Hazel i Fyveer, desitgem entendre què és Watership Down, si és que en algun moment arriben allà …. i en la seva integritat. Baralla per la supervivència en un món hostil on l’enemic pot aixecar qualsevol ocasió, aquesta aventura podria ser la dels homes.

 

Front tal èxit, Watership Down es va adaptar ràpidament a les pantalles. El 1978, quan Martin Rosen el va convertir en una pel·lícula d’animació. Altres van seguir (fins i tot al teatre), però cap ha pogut capturar l’essència de l’obra.

La BBC i Netflix estan fent un treball junts avui per suggerir al públic una exclusiva adaptació amb un pressupost de 25 milions d’euros! Si la versió de 1978 havia sorprès als pares, l’emprenedoria d’avui es dirigeix ​​a un públic més familiar … Esperem que un cop més, els directors no es perdin una de les més belles epopeies que el planeta modern hagi popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *